En ole vielä kunnossa, voinko tulla posetreeneihin?

Moni miettii onko ok tulla posetreeneihin vaikka ei ole vielä lähellekään kisakunnossa. Ja jos kyseessä on ryhmätreeni, mitä muut ajattelevat kun huippukuntoon on vielä matkaa. Koska kaikki muuthan ovat kuitenkin valmiita lavalle. Tai mitä poseasiantuntijakin ajattelee, jos lihaserottuvuutta ei vielä ole. Hänhän kokeneena kilpailujen kävijänä nauraa pihalla tai vähintään pitää ihan luuserina, jos treenaajan rasvat ovat yli kymmenen prosenttia.

 

Tiedoksi kaikille - ihan sama missä kunnossa olet, olet tervetullut posetreeneihin! Posetreeneissä keskitytään oikeisiin tekniikoihin ja asentoihin. Siellä opetellaan lajinomaista kehon hallintaa ja liikettä, lavasuoritusta sekä esiintymisvarmuutta. Sitä voi tehdä missä kunnossa hyvänsä. Kunto arvioidaan sitten aikanaan lavalla paneelissa istuvien tuomarien toimesta. Lisäksi on erityisen tärkeää muistaa, että jokainen etenee omaa tahtiaan kohti itselleen asettamiaan tavoitteita. On kriittisen tärkeää osata hyväksyä itsensä joka vaiheessa tätä prosessia!

 

Käytännön taitoharjoittelu kannattaa ehdottomasti aloittaa jo ennen kuin kisavalmistelut ovat kiivaimmillaan. Suosittelisin aloittamaan jonkin asteisin posetreenin samaan aikaan, kun päätös kilpailuihin osallistumisesta on kypsynyt. Poseerausvalmennukseen tulemisen ajankohtaa miettiessä kannattaa harkita asiaa siltä kannalta, että on parempi oppia oikeat asennot ja tekniikat heti alusta lähtien kuin joutua myöhemmin opettelemaan pois huonoista tavoista.

 

Penkkiurheilijan tai fitnessharrastajan ilman konkreettisia kisasuunnitelmia on myös kiva joskus kokeilla poseeraamista. Sen avulla saa ryhtiä olemukseen, oppii hallitsemaan kehoaan paremmin ja liikkumaan arvokkaasti. Usein poseerausharjoittelun tuoma uudenlainen lihasten hahmotus auttaa tuomaan lisää tehoa myös saliharjoitteluun.

 

Kun kokeilee poseja itse, aukeavat silmät seuraamaan lajeja ihan eri tavalla ja kisojen katsomisesta saa paljon enemmän irti kuin ennen! Lavasuoritukset näyttävät aina helpoilta, eikä kokeilematta voi tietää kuinka haasteellista se oikeasti on. Ja kuinka pienestä voi oikeasti olla kiinni, että saa fysiikastaan kaiken irti lavalla.

 

Tervetuloa posetreenien maailmaan - juuri sellaisina kuin olette!