Harjoituskilpailuun, mars!

Lavasuoritus- ja poseerausvalmennuksen näkökulmasta suosittelen kaikille osallistumista harjoituskilpailuun! Se on nimensä mukaisesti harjoitus, jossa pääsee kokeilemaan kisatilannetta ilman paineita sijoituksesta sekä ilman isoja kustannuksia. Tiesithän, että harjoituskilpailu on tarkoitettu kaikille fitnessurheilijoille ja -harrastajille, ei vain tänä syksynä kilpaileville? Sinne ovat erittäin tervetulleita kaikki harrastajat, joilla ei edes ole konkreettisia suunnitelmia kilpailla. Harkkakisassahan ei arvostella fysiikkaa ja ei haittaa yhtään, vaikka ei olisi vielä kunnossakaan. Ja siellä voi myös pitää trikoot jalassa, jos halua :) 

 

Omat top5 syytäni, miksi osallistuminen kannattaa:

 

1. Tiedät, miltä kilpailitilanne psyykkisesti tuntuu ja osaat valmsitautua sitä varten. Moni myös kokee pääsevänsä jättämään jännityksen harkkalavalle ja saavansa paremman suorituksen irti pääkilpailussaan.

2. Saat arvokasta palautetta tuomareilta ja parhaimmillaa hyvät vinkit siihen, mihin keskittyä jatkossa. Usein myös tuomarien kanssa keskustelu koetaan vapauttavana - he ovat ihmisä ja haluavat hyvää urheilijoille.

 

3. Opit miltä asentojen ja oman tilan ottaminen porukassa tuntuu. Ja onnistuuko se sinulta ylipäänsä ollenkaan - saatko tuotua itsesi esille? Yksin harjoittelu ja ryhmäposet ovat kuitenkin eri asia, niissä ei ole samaa autenttista latausta.  

 

4. Voit testata kisoja varten suunnittelemasi meikin, kampauksen, asut sekä värin ja saada niiden toimivuudesta arvokasta palautetta. Turha lähteä koittamaan ja oppimaan virheistä pääkilpailussa! 

 

5. Harjoituskisa tuo kovan motivaatiobuustin! Siellä tapaa saman henkistä porukkaa, näkee muita innostuneita urheilijoita sekä valmentajia  ja pääsee kokemaan yhteisön voimaa. Näillä reissuilla kannattaa ottaa rohkeasti kontaktia myös tuomareihin ja muohin lajien toimihenkilöihin. Yhdessä tekeminen vapauttaa jännityksestä ja koska näissä tilaisuuksissa ei väännetä sijoituksista, on tunnelma vapautuneempi. 

 

Toivottavasti nähdään Kotkassa, tulkaa moikkaamaan ja vaihtamaan kuulumisia!